Nyheter   2012   -   2011   -   2010   -   2009   -   2008   -   2007


 

 

               Vi önskar alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!!!

 

          

 

             

 


2009-12-13

 

HUND 2009

 

HUND 2009 har gått av stapeln. Söndagen den 13 dec ställde vi ut hundar på Älvsjömässan i Stockholm. Konkurrensen var hård då nästen 100 grand danois var anmälda. Fyra ”grandeluxare” deltog, två hanar och två tikar. Grandelux Crazy In Love ”Nova” var först ut och debuterade denna dag i juniorklass. Det blev en väldigt lyckad debut då hon vann juniorklassen med ett hederspris och fin kritik!! I öppenklass hanhundar deltog Grandelux All Or Nothing ”Tyson” och Grandelux All Night Long ”Diesel”. Ingen av dessa pojkar gick vidare denna dag. I unghundsklass tikar visades Grandelux Beautiful Day ”Selma”. Hon tilldelades kvalitet 1 och placerade sig sedan på fjärdeplats i konkurrensen. Stort grattis!!! Vi skulle även ha deltagit i uppfödargrupp men då ringsekreteraren var lite snurrig och glömde meddela bytet mellan avelsklass och uppfödargrupp så missade vi bedömningen tyvärr.
Tyson och hans matte Amanda tillbringade några timmar i grand danoismontern under dagen. Där gjorde Tyson succé. Han charmade alla. Hälsade på stora och små, tvåbenta som fyrbenta och delade ut pussar till alla barn!! Han var verkligen ett strålande exempel och får betyg MVG på representation av grand danois.

 

            

        Grandelux Crazy In Love Kv 1, Kk 1 HP                    Grandelux Beautiful Day Kv 1, Kk 4

 


Annika, matte till Grandelux Against All Odds och hennes kompis Therese, som vi till vardags kallar "lagottoTherese" har startat en liten ”görahundhalsbandverkstad”. De tillverkar jättefina halsband i galon, cellplast och alcantara med hundens namn ingraverat. Smakprov ser ni nedan. Tycker ni att de är fina och vill beställa ett så kontakta Annika på hunddagiset Nosen.

 

                

 


Bengalflickorna växer...


Våra bengalflickor har nu hunnit fylla nio veckor och det är minst sagt full fart. Vi är så nöjda med dem. De har fått behålla sin guldiga kostym med kolsvarta spottar och starka kontraster. Ingen fuzzypäls här inte. Har aldrig haft en kull som har varit så otroligt fin i pälsen i den här åldern. Babsan har fullt sjå att hålla ordning på dem nu när de har upptäckt att det finns mycke roligare saker att gör än att vara med mamma hela tiden. Det är tillexempel mycket skojjigare att leka med Märta Mus, gömma sig under soffkuddar, terrorisera hundarna, hjälpa till med julklappsinslagning eller leka trädklättrare i julgranen. Men när tröttheten faller på är mamma Babsan ganska bra att ha i alla fall, då lägger de sig hos henne och kurrar som två små spinnmaskiner. Namntema på denna kull blev ädelstenar, Delicious Diamond och Sweet Sapphire. Båda flickorna har hittat nya familjer att erövra…;) Diamond ska bo hos Rita och Matte i Saltsjö-Boo och Sapphire flyttar till Ritas dotter Emelie och henne sambo Jeremias i Finspång. Bilder och vikter finns uppdaterat på kattungesidan under ”ädelstenkullen”.

 

            

 


 

TACK...

 

Vill passa på att skänka ett stort tack till alla nära och kära som hjälpte oss att ta hand om våra fyrbenta när vi befann oss på varmare breddgrader i november. Tack till Maria, Linda, Malin och Martin som tog hand om Datcelli, tack till mormor, morfar och Therese som var hundvakt åt Indra, tack till Maria och Lisa i Kalmar som passade Vilda, tack till Annika och Mikael som lät Märta Mus flytta in, och tack till Lotta, Linus och Lovisa som tog hand om Babsan och hennes småflickor.
 


 

 

2009-10-25

 

Kattungar födda!

 

Babsan nedkom med två superfina bengalflickor söndag den 18 oktober. Hon är superduktig med sina små och de växer och frodas. Flickorna har ärvt mamma Babsan och pappa Neos härliga guldiga grundfärg och skarpa kontraster. De ser mycket lovande ut redan nu och vi ser fram emot att få se de små utvecklas. Kattungesidan är uppdaterad med bilder och vikter.

 

            

 


 

2009-10-13

 

Morgil´s Cazanova är nu tingad av familjen Silvstedt i Vaxholm.

 

Kennel Morgils som drivs av min mormor och morfar har en bedårande gul mopspojke som letar efter ett nytt hem. Morgil´s Casanova är född 3 september 2009 och är redo att lämna sin mamma vid 10 veckors ålder, d.v.s den 12 november. För mer info kontakta Lilian på 0175-63316, 0706685924 eller på mail liliannilsson42@hotmail.com.

 

            

 


 

2009-09-25


Utställningsresultat
Vi vill gratulera vår lilla bengalflicka S*Grandelux Caribbean Kiss "Nicky" med matte Katrin som utställningsdebuterade 090905 med det fina resultatet ex 1 BIV och NOM. Vi önskar er all lycka i kommande utställningskarriär med denna lilla goding.

 

                                
            Katrin och Nicky i Eskilstuna 090905            S*Grandelux Caribbean Kiss "Nicky"
 

 

Hälsning från vår egenuppfödda silverpojke

Vi har fått en hälsning från vår silverpojke S*Grandelux One Love "Gösta". Han hälsar att han mår prima, är en hejare på att jaga snokar och grodor och är mycket förtjust i sin bengalstorebror Hasse. Tack Jonas och Hanna för fina bilder.

 

                   
                    S*Grandelux One Love                                      "Gösta"
 

                   

                           Bebis-Gösta                                   Gösta med kompisen Hasse

 

 

Vi väntar smått

Vår Babsan har varit på parning hos S*Leopardettes Neo Majestic i Katrineholm och det verkar ha blivit fullträff. Babsan är dräktig och vi väntar småbengaler under vecka 42. Vi hoppas på lovande bebisar, spottade och ev marbels. Mer info på kattungesidan.
 

B-kulls träff Drottningholm

Söndagen den 20 september träffades hela B-kullen på de härliga hundöarna på Drottningholm. Jag, Indra och Vilda var ditbjudna och med oss följer som alltid lite diverse andra människor och hundar. Mamma Ann med Nova, mormor med sin mops Alva och syster Therese med sina pinschrar Ella och Kylie. Vi fick en helt underbar eftermiddag i strålande sol. Så roligt att ALLA från kullen kunde komma. Bilder från dagen i fotodagboken. Nu väntar vi på inbjudan från A-och C-kullen..;););)

 

             
 

SKK Utställlning Vallentuna
Söndagen den 23 augusti var vi på SKK utställning i Vallentuna. Hela 8 stycken grandeluxhundar var anmälda vilket vi var jätteglada över. I öppen klass hanhundar så visades Grandelux All By Myself "Scoobie", Grandelux Against Oll Odds "Casino" samt Grandelux All Night Long "Diesel". Bäst gick det för Diesel som vann klassen!! Tyvärr så var inte domaren så pigg på att dela ut ck:n denna dag (endast två stycken på ett 30-tal hundar) så Diesel blev utan ck. Men detta kunde inte förta glädjen över hans vinst!! I tikklassen deltog Grandelux All Good Things "Nike" och Grandelux A Little Bit Of Love "Puma". Tyvärr blev det ingen placering för tjejerna denna dag. dag. Desto bättre gick det för valparna. Grandelux Crazy In Love "Nova", Grandelux Curly Sue "Cola" och Grandelux Cross My Heart "Yra" deltog i valpklass. Nova vann klassen, Cola blev tvåa och Yra trea. Alla tilldelades HP och mycket fina lovord. Nova blev även BIR valp. Vi avslutade dagen med att deltaga i uppfödargrupp med placering tre och avelsklass som vi vann. Bilder från Vallentuna i fotodagboken.

 

            
           Grandelux All Night Long Kv 1 Kk 1                      Grandelux Crazy In Love HP BIR

 


 

2009-08-11

 

BIM & BIS-3...

Helgen den 7-9 augusti tillbringade vi på Klackbergsgården i Norberg där SGDK:s mellansvenska avdelning anordnade inofficiell samt officiell utställning. På lördagen så visades hundarna färgvis och först ut från oss var de svarta valparna, Grandelux C´mon And Love Me "Cash" och Grandelux Colours Of Your Dream "Tjabo". Cash vann valplassen hanar 6-9 månader och Tjabo kom på en andraplats. Båda tilldelades varsitt HP. I valpklass tikar 6-9 mån så gjorde vi en repris när Grandelux Curly Sue "Cola" vann och Grandelux Crazy In Love "Nova" blev tvåa, även dessa två tjejer med varsitt HP. Dagen började med andra ord väldigt bra. Vi deltog i uppfödarklass med valparna och vann den med hederspris och följande kritik:

 

Grupp med en kombination. Bra könsprägel. Alla hundar har mycket lika detaljer. Gratulerar.


Bland de blåa så hade vi två hanar och två tikar anmälda. Grandelux Big Blue Diamond i juniorklass som fick fin kritik men inget HP då han var lite blyg för dagen. I öppenklass blåa hanar hade vi med Grandelux All I Want "Ior" som tilldelades HP och blev därmed dagens bästa blåa hane. I tikklassen deltog Grandelux All Good Things "Nike" och Indra. Nike blev andra bästa blåa tik och Indra tredje bästa blåa tik. Båda med HP!!! Bland de svarta vuxna visade vi Amber som blev fyra i öppna tikklassen. Dagens finalister, Ior och Cola, gick till BIR och BIS finalerna senare på kvällen. Cola blev där BIR valp bland de svarta och sedan BIS-3!! Ior blev BIM bland de vuxna blåa. Stort grattis Yvonne till fina placeringar!!!

 

            

         Grandelux Curly Sue, HP BT-1 BIR BIS-3                 Grandelux All I Want, HP BH-1 BIM

 

 

                         

                                             Bästa uppfödargrupp valpar

 

 

På söndagen var det dags för officiell utställning och i valpklassen så vann Cola åter igen med ett HP och Nova blev trea. Cola blir sedan BIR valp. Storslam med andra ord för lilla Cola! Bronco tilldelades kvalitet två i juniorklass hanar. Han var inte lika blyg denna dag men behövde växa på sig lite. Ior fick även han kvalitet två, domaren ville ha bättre rörelser på honom. I öppenklass tikar fick Nike och Amber kvalitet två, medan Indra däremot tilldelades kvalitet 1 och placerades sedan på fjärde plats i konkurrensen.

Bilder från Klackbergshelgen inom kort i galleriet. Utställningsresultat uppdaterat på hundarnas egna sidor.


SKK utställning Ransäter...

Sista helgen i juli var vi på Värmlands kennelklubbs utställning i Ransäter. För att slippa gå upp mitt i natten för att köra till Värmland så åkte vi kvällen innan utställningen och övernattade i en liten gullig stuga i Kristinehamn. Fyra vuxna och tre grandisar på typ 12 kvadratmeter. Inte ett dugg trångt, finns det hjärterum så finns det ju stjärterum...:) Anmälda var Grandelux All I Want "Ior", Grandelux Crazy In Love "Nova" och Amber. Nova vann valpklass tikar med ett HP och blev sedan BIR valp i konkurrensen. Ior blev tvåa i öppenklass hanar med tilldelades tyvärr inget CK vilket vi tyckte att han absolut var värd!. Amber fick vi tyvärr avbryta med då hon hade skurit sig i en trampdyna och haltade. Domaren kunde alltså inte bedöma henne. Vi hade en jättemysig helg och Ransäter besöker vi mer än gärna igen.

Bengalbebisarna 10 veckor fyllda...
Våra små bengalbebisar är nu 10 veckor fyllda och nu är det bara två veckor kvar innan det är dags för dem att lämna oss för att flytta hem till sina nya mattar och hussar. S*Grandelux Dark´N´Stormy stannar i katteriet men kommer att bo hos fodervärd. Vi är otroligt nöjda med dennna kull, alla fem är jättefina!, Fina typer, fina profiler, härliga rosetter och fantastiska temperament. De är riktiga små charmtroll. De älskar att busa med våran Märta Mus som ny fyllt 11 månader och tycker att det är superskoj med fem små kompisar. Mamma Mimmie är inte lika förtjust i att hennes barn leker med en "tonåring"..:)

Det är inte lätt att få vildingarna att bli bra på bild. De vill inte vara stilla en sekund och det är så fuzzy i pälsen att det på vissa bilder inte ser ut som att de har en enda spot på kroppen. Dessa skönheter måste med andra ord upplevas i verkligheten...;)

 

            

 


 

2009-07-15

 

                

Ett stort grattis till Grandelux Against All Odds "Casinos" husse och matte Fredrik & Annika som blev herr och fru i Tensta kyrka, Uppsala lördagen den 11 juli!! Vi önskar dem all lycka...


 

 

Våra små ullbollar hemma, bengalbebisarna, har nu fyllt sex veckor och är sötare än någonsin. Nu springer de runt på inte helt stadiga ben, terroriserar sin mamma, hoppar som ostbågar i sidled, äter och växer. Denna kull är vi så himla nöjda över. Alla fem har otroligt vackra färger med superrosetter. Även om de just nu är väldigt fuzzy i sin päls så ser man att det kommer att bli kanonmönster!! Tema på denna kull blev drinknamn. Uppdaterade bilder på charmtrollen på kattungesidan.

 

            

 


 

Första helgen i juli var vi på Gotland och kombinerade lite semester med nationell samt internationell hundutställning i Visby. Lördagens nationella utställning började med valpar och anmälda var Grandelux Crazy In Love ”Nova”, Grandelux Curly Sue ”Cola” samt Grandelux Can´t Fight The Moonlight ”Iris”. Domaren hade jättesvårt med bedömning av dessa tre små lakritstroll eftersom de är så otroligt lika. Nova blev etta med HP och därmed BIR valp, Iris tvåa med HP och Cola trea. Efter bebbarna var det Ior och Tysons tur i öppenklass hanar. Tyson tilldelades kvalitet 2 och Ior kvalitet 1 och placerades som reserv i konkurrensen. I öppenklass tikar hade vi Nike, Grandelux All Good Things och mammas Amber, Grand Rayon´s Amber Rose anmälda. Båda erhöll kvalitet 1 och Amber placerar sig sedan som trea i klassen med CK!! I bästa tikklassen blir hon trea!! 6-åriga Amber som är utställd tre gånger i hela sitt liv blir placerad i nationell utställning!! Ballt...

På söndagens internationella utställning så var Nova och Cola anmälda i valpklass och Nova gjorde en repris och blev BIR valp med HP. Cola kom på andra plats.

I öppen klass hanar hade vi Ior som blev placerad som nummer två med CK! I bästahanhundsklass blev han fyra med CACIB. I öppna tikar tilldelades Nike en tvåa, domaren ville ha ”mer” av henne. Amber hade vi dumt nog inte anmält denna dag.

Sammanfattningsvis så hade vi en väldigt lyckad helg. En av kvällarna på Gotland tillbringade vi på en strand på Fårö tillsammans med Yvonne, Björn, Ior och Cola. Sex tvåbenta och sex fyrbenta på en helt öde strand i solnedgång.. Jättemysigt. Bilder från Fårö och utställningarna i galleriet.
 

               

        Grandelux Crazy In Love 2 x BIR valp                        Grandelux All Good Things

 

                      

 Grand Rayon´s Amber Rose Kv 1 Kk 3 CK BT-3      Grandelux All I Want Kv 1 Kk 2 CK BH-4 Cacib

 


 

2009-06-29

Söndagen den 28 juni var vi ett gäng grandisar med tillhörande tvåbenta som var på blodspårskurs hos Annika på hunddagiset Nosen. Det måste ha varit årets varmaste dag, minst 100 grader varmt, men vad gör man inte för sina fyrbenta:) På plats var Tyson från A-kullen, Selma, Caesar och Dexter från B-kullen samt Indra Vilda och Amber. En riktig träna-blodspår-med-bara-grandisar-grupp med andra ord. Vi började dagen med teori för att sedan ge oss ut i skogen. Där fick hundarna lukta på blod och skankar och sedan gå ett rådjursspår. Alla var jätteduktiga och riktigt stolta när de kom travande tillbaka med sina byten i munnen. Efter den uppvärmningen fick vi avancera till älgspår. Indra som var den enda i gruppen som hade gjort detta tidigare fick gå på vildsvin. Dessa spår fick ligga ett tag och under tiden tog vi lunchpaus och badade hundarna. Alla var inte lika kaxiga när det var dags att leta älg, men med lite stöd från matte/husse i kopplet så gick det galant. Det var varma, trötta och lyckliga hundar och människor som lämnade Annika och hennes skankar på eftermiddagen. Tack Annika, för att du står ut med oss och för din otroliga kunskap.

Bilder från dagen i galleriet.

 


 

Tillökning!!
 
Vår lilla Babsan har varit i Sundsvall på tilltänkt parning men det uppstod tyvärr ingen kärlek mellan henne och Hobbe så nu är Babsan hemma igen. Vi gör ett nytt försök senare i sommar. Däremot flyttar det hem en ny liten juvel till oss under vecka 25. På grund av av familjeskäl i tidigare katteri så har vi fått förmånen att få hem S*Jungle Cats Mimmi och hennes fem kattungar som är födda den sista maj i år. Kullen består av fyra honor och en hane, alla svartspottade.
Pappa till de små är Wildforest King, en fantastisk fin hane som är importerad från Kanada. Detta är Kings första kull i Sverige och vi är så förväntansfulla på att se hur dessa små utvecklas. Mer info och bilder uppdateras inom kort på kattungesidan.

 

 

                           

                                           S*Jungle Cats Mimmi med sina små...
 

 


2009-06-02

 

Oj vad jag har legat efter med uppdateringar på sista tiden. Pikar har haglat in både på mail och i gästboken. Har sagt det förr och säger det igen, dygnet har alldeles för få timmar!! Här kommer i alla fall en megauppdatering. Håll till godo...


Söndagen den 31 maj anordnade jag tillsammans med stor hjälp av Yvonne och min familj en kennelträff. Vi hade hittat ett jättegulligt smultronställe mitt ute i skogen vid sjön Skären där vi höll till. Vi kunde inte ha valt en bättre dag med tanke på det otroligt vackra vädret. Att vi dessutom kunde hålla till vid en sjö så att både tvåbenta och fyrbenta kunde bada gjorde att dagen blev helt perfekt!! Totalt var vi 30 stycken hundar och 32 stycken tillhörande mattar och hussar. Det blev ett väldigt kärt återseende och jag är oerhört glad över att så många kunde komma. Vi badade, gick tipspromenad, grillade hamburgare och fikade. Många skratt blev det åt alla ystra hundar som for runt som dårar i vattnet. Kika in i galleriet så får bilderna tala för sig själva...

 

            

 

                Vill tacka alla för en helt underbar dag!!! Jag har världens bästa valpköpare!

 

PS! Fler bilder på g...

 Lördagen den 23 maj så var vi på utställning i Österbybruk. Regnet öste ner i stort sett hela dagen men fina resultat gjorde att humöret trots detta var på topp. Grandelux Big Blue Diamond "Bronco" och Grandelux Born To Be Wild "Dexter" gjorde sin debut i officiell juniorklass klass och tilldelades kvalitet 1 båda två. I konkurrensen placerade de sig sedan som fyra och reserv. Grandelux All Or Nothing "Tyson" och Grandelux All By Myself "Scoobie" ställdes för första gången i öppen klass. Tyson erhöll kvalitet 2 och Scoobie kvalitet 1 och blev sedan trea i konkurrensen.

I öppen klass tikar deltog Grandelux All Good Things "Nike", Grandelux A Little Bit Of Love "Puma" och Vilda. Alla tjejerna erhöll kvalitet 1 och alla placerade sig i konkurrensen. Nike tvåa med CK, Puma fyra och Vilda femma. Nike tilldelades sedan ett cacib-R i bästa tikklassen!!

Vi deltog i avelsklass och uppfödargrupp och fick HP i båda dessa med följande kritiker:

 

Uppfödarklass:

En mycket jämn grupp ur en kombination. Bra överlinjer och huvuden, granska bra färger, lite vitt i förbrösten. Bra stommar och temperament. HP

 

Avelsklass:

Mycket jämn grupp, bra typer, några ännu mycket lätta på grund av åldern. Bra färger. HP

 

            
            Grandelux All By Myself "Scoobie"                           Scoobie och mamma Indra

 

Bilder från Österbybruk i galleriet.
 Torsdagen den 21 maj på kristihimmelfärdsdagen hade grandisklubbens sin årliga inofficiella utställning i Håbolund och vi var självklart på plats. Fyra hundar hade vi anmälda denna dag, Grandelux Crazy In Love "Nova", Grandelux Big Blue Diamond "Bronco", Grandelux Born To Make You Happy "Sivan" som gjorde utställningsdebut och tillsist, hör och häpna, mamma och Anders sexåriga Amber!! Amber är bara utställd två gånger tidigare i sitt liv och då var hon endast ett år gammal. Lilla Nova blev tredje bästa tikvalp, Bronco blev oplacerad denna dag, Sivan blev trejde bästa juniortik och Amber blev reserv i öppen klass tikar med ett HP!! Alla hundar skötte sig jättefint i ringen men en extra eloge till Amber. Hon ställde sig i ringen som hon aldrig gjort annat, viftade på svansen hela tiden och tycket livet var helkul!! Mamma och Anders blev mäkta stolta över sin tjej vilket har resulterat i en anmälan till nationell utställning på Gotland i juli??!!

 

Vi avslutade en jättetrevlig utställningsdag med grillning och samkväm. Bilder i galleriet.

 

           
            Grandelux Crazy In Love "Nova"                      Grand Rayon´s Amber Rose "Amber"


 

2009-05-17

Denna helg har vi varit iväg på utställning både lördag och söndag och erhållit väldigt fina resultat. Lördagen den 16 maj var det cockerklubben som arrangerade inofficiell utställning på Gubbängsfältet. Anmälda var Grandelux Big Blue Diamond "Bronco" och Grandelux Crazy In Love "Nova". Bronco blev BIR valp och Nova BIM.

 

Lördagen den 17 maj var vi på Skavlöten i Täby, denna gång stod boxerklubben för arrangemanget. Bronco, Nova och Grandelux Curly Sue "Cola" var anmälda. Nova vann valpklassen och Cola kom på andraplats. Även denna dag blev Bronco BIR valp och Nova BIM. Bronco blev sedan även BIG-R...:)))

 

           

      Grandelux Big Blue Diamond HP, 2xBIR, BIG-R           Grandelux Crazy In Love HP 2xBIM


 

2009-05-09

Datcelli har gjort sin första start för i år. Målet denna säsong är att starta LA:4, LA:5 och LA:6, men vi mjukstartade med en LA:3 på ryttarstadion på Östermalm i Stockholm. Det var Datcellis första regionala tävling och dessutom hans första start utomhus. Han var väldigt spänd i början, det blåste storm och det var mycket hästar och folk i rörelse. Men trots der så gjorde Maria en jättefin ritt på honom. Han belönades med 61 % vilket resulterade i en sjätteplacering. Nästa start blir preliminärt i Gimo sista helgen i maj. Bilder från tävlingsdagen i galleriet.   

 

                 

 


 

2009-04-30

 

Måste få presentera några jättefina bilder på Grandelux All Or Nothing "Tyson" som har varit och blivit modellfotograferad. Första bilden föreställer Tyson med matte Amanda och på resten av bilderna poserar Tyson med en fotomodell. Alla bilder är tagna av Anna Evenius.

 

 

                 

 

                 

 


 

2009-04-18

 

Lite vårbilder på vår Leopardette´s Moonlight Shadow "Märta Mus".

 

             

 

Påskafton den 11 april så var vi på utställning med några stycken Grandeluxare på Kistamässan. Tre valpar från B-kullen och Puma från A-kullen var anmälda. Resultatmässigt var vi halvnöjda. I valpklass hanar så vann Grandelux Big Blue Diamond och Grandelux Blaze Of Glory var tvåa men ingen av grabbarna tilldelades ett HP vilket vi självklart tyckte att de var värda. I tikklassen så segrade Grandelux Beautiful Day, men nixpix, inget HP till henne heller... I unghundsklass tikar så ställdes Grandelux A Little Bit Of Love "Puma". Puma har det alltid gått väldigt bra för, hon är oftast placerad i konkurrens, men denna dag tyckte domaren att hon hade ätit lite väl mycket påskmat och tilldelades därför kvalitet två. Puma är nu hemma på bantning...:)

 

Nästa utställning för oss blir Tyrifjord i Norge i valborgshelgen. Då är det äntligen debutdags för några av valparna i c-kullen.

 

 

Vår Babsan är just nu på parning hos Leopardette´s i Sundsvall. Där har hon fått flytta in hos snyggingen Starwind Star Of Bonnea "Hobbe". Vi hoppas såklart att kärlek har uppstått och att vi får smått i sommar. Förväntat utfall i eventuell kull är både spottade och marbles.

Nedan ser ni tidigare avkommor från Hobbe. 

 

 

                   

 


 

2009-03-28

Granddanoisspecialen i Sollentuna har gått av stapeln och vi hade nio deltagande hundar i blandade kön och åldrar. B-kullen som fortfarande går i valpklass var först ut. I hanklassen 6-9 månader så var Grandelux Big Blue Diamond "Bronco", tvåa med HP, Grandelux Born To Be Wild "Dexter" var trea och Grandelux Blaze Of Glory "Zargo" fyra. I tikklassen så visades Grandelux Beautiful Day "Selma" och kom där på en andraplats.

 

A-kullen är nu inne på sin näst sista månad i unghundsklass. Tänk att de redan fyller två år snart... Fyra hanar och en tik hade vi med, Grandelux All I Want "Ior", Grandelux All By Myself "Scoobie", Grandelux Against All Odds "Casino", Grandelux All Or Nothing "Tyson" och Grandelux A Little Bit Of Love "Puma". Ior, Scoobie och Casino erhöll kvalitet 1 och Tyson kvalitet två. Han fick lovande kritik men behövde åka hem och tjocka på sig lite. Men han var lika glad för det och delade ut blöta pussar och kramar till domaren i ringen..:). Ior blev sedan reserv i konkurrensen.

Puma tilldelades även hon kvalitet 1 men blev tyvärr inte placerad i konkurrensen. Vi deltog även i avelsklass med Indra och hennes avkommor i A-kullen där vi tilldelades ett HP och följande ktitik:

 

"Grupp bestående av tik med fyra avkommor, 3+1 av en kombination. Modern har satt tydlig prägel på typen, huvuden och rörelserna. Sunda hundar med fina färger och bra rörelser."

 

Vi deltog också i uppfödargrupp, även där med ett HP och följande kritik:

 

"Grupp bestående av individer ur en kombination. Typlika med tydlig könsprägel. Kraftfulla huvuden och bra benstomme. Väl värda ett HP. Grattis!"

 

Bilder från dagen i galleriet.

 

                 

                             Avelsklass: Indra, Ior, Scoobie, Casino och Puma.


Och så lite gulliga bilder...

 

               

                        Vilda och Kylie...                                     Grandelux Crazy In Love "Nova"


 

2009-03-01

En liten hälsning från Grandelux C´mon And Love Me "Cash" och Grandelux Curly Sue "Cola", nu elva veckor fyllda. Cash i sin urgulliga barnvagn tillsammans med pappa Frippe och Cola som visar "storebror" Ior vem som egentligen bestämmer!!!

 

               

                       Frippe & Cash                                                  Ior & Cola

 

Lördag 28 februari var det utställningsdax igen. Vi var i Sollentuna Rackethall där dobermannklubben anordnade inofficiell utställning. Anmälda denna dag var Grandelux Born To Be Wild "Dexter" och Grandelux Beautiful Day "Selma". Även två gossar från A-kullen deltog. Grandelux Against All Odds "Casino" och Grandelux All Or Nothing "Tyson" som gjorde utställningsdebut denna dag. Alla hundar visade sig från sin absolut bästa sida. Dexter och Selma fick varsitt HP och blev BIR respektive BIM valp!!! I vuxenklass hanar så vann Casino och Tyson blev tvåa. Casino blev sedan BIM. Stort grattis till er allesammans. Bilder från dagen i fotodagboken.

 

Nu laddar vi batterierna för grandisspecialen i Sollentuna den 28 mars. 

 


 

2009-02-15

Ja då har åtta veckor redan flugit förbi och imorgon måndag flyttar vår sista valp. Det är som vanligt både sorgligt och skönt på samma gång. Man märker att det är dags för de små liven att få en egen mamma och pappa att bli älskad av. Men det blir så oerhört tomt härhemma. Inga mattider att passa, inget kiss och bajs att torka upp, helt plötsligt så hittar man strumpor som har "försvunnit" igen, man har inga bitsår i händer och fötter, Märta Mus kan gå ut i köket utan att bli överfallen och mosad, och man vaknar inte längre klockan fem på morgnarna av vrålande valpopera. Och ändå längtar man redan till nästa kull???!!! Nu följer den mysiga tiden med mail, bilder, telefonsamtal och mms från valparna och deras nya familjer. På valpsidan finns alla familjer presenterade. Vi önskar våra lakritskarameller med nya mattar och hussar ett stort lycka till!!

 

           

 

 

Lördag den 14 februari var tre valpar från B-kullen iväg på utställning i Sollentuna. Arrangör denna gång var cavaliersällskapet och domare Jens Myrman. I hanklass 6-9 månader så vann Grandelux Big Blue Diamond "Bronco" med ett HP och Grandelux Blaze Of Glory var tvåa. I tikklassen så placerade sig Grandelux Beautiful Day på tredje plats.

 

Bronco blev sedan BIM-valp. Stort grattis!!!

 

Vi ställde också upp i uppfödargrupp med följande kritik:

 

"Grupp bestående av en kombination av två hanar och en tik. Uppfödaren har på ett förtjänstfullt sätt producerat grand danois i denna svåra färg med särskilt vackra huvuden men där kroppsdetaljerna inte ligger i fas."

 

Bilder från utställningen i fotodagboken.

Nästa utställning för vår del blir 28 februari på dobermannklubbens inofficiella i Sollentuna.

 

           

               Grandelux Big Blue Diamond                                Grandelux Beautiful Day

           

                Grandelux Blaze Of Glory                                         Dagens utställare.

 


 

2009-02-02

 

Tusen tack till Thomas, morfar, Yvonne, Helen, mamma och Anders för valpvakt i helgen när jag var iväg på konferens. Vad skulle jag göra utan er? ...

 

Valparna har utvecklats till små monster med horn i pannan...;) Därav min lite sena uppdatering. Jag hinner helt enkelt inte med. Just nu så sover de så jag passar på att skriva några rader men strax är det dags för kvällspasset. Mat, lek och nattning. De är nu sju veckor fyllda och nedräkningen har börjat. Idag har Sandra veterinär varit här och besiktigat, vaccinerat och chipmärkt. Hela gänget var superfriska och lyckades charma Sandra väl tror jag. Valpsidan uppdaterad med vikter och bilder.

 

           

 

Förra helgen var vi i Åbo på Top Dog 2009. Vi hade en jättetrevlig helg och det var ett äventyr att åka båt med två kalvar..:) Yvonne blev sjuk samma dag vi skulle åka och lämnade w.o. Vi bestämde då i sista sekund att självklart så fick Ior hänga med ändå!! Jag, mormor, Nike och Ior delade hytt och det gick utmärkt. Resultatmässigt gick det sådär. 30 stycken blåa var anmälda och den det gick bäst från oss var Ior. Han tilldelades very good och blev tvåa i unghundsklass. Nike erhöll "good", domaren tyckte att hon behövde växa på sig lite och fylla ut mer i kroppen. Bilder från Åbo finns i galleriet. Glöm inte att läsa Yvonne och Iors blogg också. Helt otroligt att man kan blogga roligt om våran resa när man inte ens var med. Bilder från Åbo i galleriet.

 

           

 

S*Grandelux One Love "Gösta" har nu flyttat till sin nya familj och hälsar att han trivs jättebra. Vi önskar er alla lycka till. Ta väl hand om vår lilla pojke.

 


 

2009-01-19

Kommande helg så bär det av till Åbo på utställning. Jag har haft så fullt upp med annat att jag vet inte så mycket mer än att vi åker på lördag någon gång och kommer hem på måndag. Skönt att våran reseledare Anki har ordnat med allt. Jag tror att jag, Yvonne Nike, Ior och mormor ska dela hytt. Helena tror att Nike ska börja löpa lagom till helgen. Va fint!! Då får Ior och Yvonne sova i bollhavet. Så får det bli. Yvonne, påminn mig att jag ska ha med mig Nike... kan finnas risk att jag glömmer henne annars.

 

Grandelux One Love, vår lilla bengalbebis lämnar oss på fredag. Han är numera döpt till Gösta och flyttar hem till sin nya familj i Stockholm som består av Jonas, Hanna och bengalpojken Hasse som är ett år gammal. Även fast vi just nu har elva grandisar och fyra katter hemma så kommer det att bli tomt utan vår lilla tokstolle. Och lilla Märta Mus, vad ska hon säga?? Gösta kommer i alla fall till ett underbart hem och jag hoppas att han och Hasse finner varandra.

 

Valparna har nu haft 5 veckors kalas och det är full rulle hela tiden. Ja ni märker kanske av på uppdateringarna att man har lite annat att göra än att sitta vid datorn och skriva. Valparna tycker absolut inte att valprummet på cirka 15 kvadrat räcker till dem utan nu har de även boat in sig i köket. Dagarna härhemma består nu av valpmys, mata, torka kiss och bajs och rädda bengalbebisarna från att bli uppätna. Lite korkat av dem att gå in till valparna kan man tycka med det är så när man är nyfikna kattungar. Rätt som det är så hör man ett pip någonstans och då ser man något prickigt under en hög valpar. Då är det lilla Gösta (Grandelux One Love) som har hamnat underst i brottningsmatchen. Han är inte rädd om livet han inte. 

Nu är lakritskorvarna döpta och namnen ser ni på valpsidan. Det kan komma att bli lite ommöblering av namnen när vi vet vem av valparna som ska bo hos vem. En av tikvalparna kommer att få stanna kvar i familjen. Jag behåller en tik som kommer att få bo hemma hos mina föräldrar och gammelfaster Amber. (Mamma och Anders 6-åriga grandistik). Det känns helt underbart. Mamma och Anders har blivit frälsta i det här med utställning så lilla "Nova" kommer ni absolut att få se mer av i utställningsringarna framöver.

 

Ett stort tack till Iors matte Yvonne och Selmas matte Helen som har varit här och hjälpt till med fotografering och vägning. Det går mycket smidigare när man är flera och är dessutom desto roligare!!

 

B-kullen har gjort sin utställningsdebut lördagen den 10 januari. Fyra av valparna var med, Dexter, Bronco, Zargo och Semlan. Både hundar och mattar skötte sig ypperligt i ringen trots nervositet. I hanklass 4-6 månader vann Dexter, Bronco blev tvåa och Zargo trea. I tikklassen placerade sig Selma på första plats. Tyvärr hade domaren vaknat på fel sida denna dag så trots fina och lovande kritiker så delade hon inte ut ett enda HP!! Surt tyckte vi men nu blickar vi framåt mot två inofficiella utställningar i februari och sedan grandisspecialen i mars. Tror inte att jag behöver skriva så mycket mer om denna utställning eftersom B-kullens mattar och hussar har varit så duktiga på att blogga om denna dag på sina respektive sidor. Några bilder från utställningen i fotodagboken.

 


 

2009-01-04

Tiden rusar iväg och valparna fyller redan tre veckor idag. De växer och blir större för var dag som går. Vilda är superduktig med sina barn och Indra är alldeles till sig. Man får känslan av att hon vill berätta för Vilda att hon kan ta över mammarollen, hon har ju faktiskt vanan inne. Kommande vecka så kommer första valpbesökarna och hälsar på. Hoppas de tycker våra sammetskorvar är fina...

 

Tyvärr så lämnade den lilla tiken, Lillstrumpa, oss på nyårsafton. Vi fick endast ha vår lilla skatt till låns i 17 dagar. Nu är hon en stjärna på himmelen vår lilla kämpe. 

 

I dag har min barndomskompis Zandra varit här på besök och hjälpt mig med att väga, klippa klor och fota både valpar och katter. Vad smidigt allting går när man är två!! Och många skratt har det blivit under dagen. Valparna skötte sig som små ljus och var riktiga små fotomodeller framför kameran. Av erfarenhet så vet jag att från och med nästa vecka så kommer det att bli svårare att fota. Då har de små liven alldeles för mycket spring i benen för att posera. Valpsidan och kattungesidan är uppdaterade men bilder och vikter.

 

TACK Zandra för all hjälp idag. Det hade aldrig blivit så fina bilder utan dig!!!