Nyheter   2012   -   2011   -   2010   -   2009   -   2008   -   2007


 

Vi önskar alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!

 

                 

 

                 


2010-12-18

Grandelux Beautiful Day "Selma" tilldelades kvalitet 1 och placerade sig som reserv i konkurrensen i öppenklass tikar på Älvsjömässan 101218. Grattis till Selma och matte Helene.


2010-11-21

Stort grattis till Anna och sin Grandelux Driving Me Crazy "Affe" som blev BIR valp och BIG-2 i Eskilstuna den 21 november!!


Kattungar födda!

Måndagen den 25 oktober nedkom vår Gretchen, Grandelux Dark´N´Stormy med två små juveler. En svartspottad kille och en marbelfärgad tjej. Kattungarna föddes fem dygn för tidigt och vägde endast 58 och 59 gram vid födseln. Det blev några jobbiga dygn i ovisshet om de små liven skulle klara sig eller ej. Men det visade sig att vi fått två riktiga små kämpar. Med lite mjölkersättning, en mycket duktig och envis fodervärd, goda råd samt en fantastisk kattmamma så överlevde de och är nu tre veckor fyllda. Båda ser mycket lovande ut, trots sina "fuzzykostymer". Gretchen är en mycket stolt mamma som vakar över sina små som en hök. Bilder och vikter finns presenterade på kattungesidan.
 

                

 

 

2010-11-14

Söndag 14 november var på på årets sista inofficiella utställning för vår del. Anmälda i valpklass 6-9 månader var Grandelux Dressed For Success "Hilma" och Grandelux Edge Of Darkness "Ego". Båda tilldelades HP och vann sina respektive klasser. Hilma blev sedan BIR valp och BIG-4 och Ego BIM valp.

                     

           Grandelux Edge Of Darkness BIM                    Grandelux Dressed For Succcess BIR, BIG-4


 

CERT!

Söndagen den 26 september var vi på Finska Kennelklubbens utställning på Eckerö, Åland. Grandelux All Good Things "Nike", mamma till vår D-kull, blev andra bästa tik och tog sitt första CERT samt tilldelades reservcacib.

                          

                 Grandelux All Good Things "Nike" CERT och Cacic-R på Eckerö, Åland 100926.


 

Höstens valputställningar!

Under hösten har några valpar ur D och E kullen utställningsdebuterat. Vi har varit iväg på tre stycken inofficiella utställningar. Första helgen i september anordnades det valputställning i Rimbo och anmälda var Grandelux Edge Of Darkness "Ego", Grandelux Deep In The Heart "Lotus", Grandelux Expresso Love "Diesel", Grandelux Dancing Queen "Stella", Grandelux Diamonds And Perls "Estrid" och Grandelux Dressed For Success "Hilma". I hanhundsklassen 4-6 mån så vann Ego, Lotus kom på andraplats och Diesel på tredje. Hilma vann tikklassen, Stella var tvåa och Estrid trea. Hilma blev sedan BIR och BIG -3 och Ego blev BIM.

                   

      Grandelux Dressed For Success BIR BIG-3               Grandelux Edge Of Darkness BIM

Andra helgen i september var det Vallentuna som anordnade valputställning på Vallentuna flygfält. I tikklass 4-6 mån deltog Hilma och i handhundsklass Ego, Lotus, Grandelux Driving Me Crazy "Affe" samt Grandelux Daddy Cool "Melker". Resultat bland pojkarna blev följande: Ego etta, Affe tvåa, Melker trea och Lotus fyra. Hilma vann tikklassen och blev även denna dag BIR och sedan BIG-4. Ego gjorde också en repris från föregående utställning och blev BIM valp.

Andra helgen i oktober var vi iväg igen. Denna gång Jällaskolan i Uppsala. Anmälda i tikklass 4-6 mån var bara Estrid, i hanhundsklass Ego, Diesel, Melker, Lotus och Grandelux Don´t Bother "Arn" Fina resultat även denna dag. Ego etta i hanhundsklass, Diesel tvåa, Melker trea, Lotus fyra och Arn femma. Estrid vann tikklassen. Ego blev sedan BIR valp och Estrid BIM.

STORT GRATTIS TILL ER ALLESAMMANS!!!!


 

Vår lilla prins S*Nightmist Tiger By My Side "Torben" utställningsdebuterade den 18 juli 2010 på Järva kattklubbs utställning i Västerhaninge. Resultat blev Ex 1 och BIV!!

            


S*Grandelux Caribbean Kiss "Nicky" blev svensk utställningschampion den 9 maj 2010. Vi gratulerar Nicky och matte Katrin Björksten.

           

           S*Grandelux Caribbean Kiss "Nicky"                        Svensk Utställningschampion

 

 

Valpar födda!!

Fredagen den 30 april, på självaste valborgsmässoafton, födde både Indra och Nike sina valpar. Nike nedkom med tio små blåa juveler, sex hanar och fyra tikar. Indra nöjde sig med fem denna gång, två svarta hanar, en svart tik och två blåa hanar. Både mammor och barn mår bra och det är fullt krig i mjölkbarerna. Mer info kommer snart på valpsidan.

            


 

GLAD PÅSK!!

Vi önskar alla en riktigt glad påsk. Nedan ses Indra med en jättepåskägg innehållande massa gott för fyrbenta som hon och Vilda fått i present av Annika, Therese, Casino, Della och Tor.

 

                


Kattungar födda!

Mimmie nedkom med fem kattungar lördagen den 27 mars 2010. Två marbel hanar, en spottad hane och två spottade honor. Mimmie pysslar om sina små på bästa tänkbara sätt och det är fullt krig i mjölkbaren. Mer info, bilder och vikter på kattungesidan.

                


 

Fina höfter...

Stort grattis till Caesar, Bronco och Selma från vår B-kull som alla fick gradering A på sin höftledsröntgen!!!

       Grandelux Blue Magic           Grandelux Big Blue Diamond       Grandelux Beautiful Day


 

2010-03-22

Hoppas på valpar!

Vi har varit i vårt grannland Finland, närmare bestämt Åbo och parat Indra. Hanen heter Rivercrest Springsteen "Syke" och är en mycket stilig svart herre med ett fantastiskt temperament och med en mycket intressant stamtavla. Lyckades vi så väntar vi smått i månadsskiftet april/maj. Mer info på valpsidan.

                     

                                                 Rivercrest Springsteen

 


Nytillskott...

Får vi presentera vårat nytillskott.. En bedårande liten bengalpojke som kommer från S*Nightmist Katteri i Umeå. Vi är så glada över denna kille och hoppas att han ska kunna tillföra mycket till vårt avelsprogram. Han har en mycket intressant stamtavla och bär ett snöanlag för sepia eller lynx. I mitten av april anländer denna goding och han kommer att delägas med min mamma och syster, Ann & Therese Rosquist.

                


Bebisar på g...

Vi har parat vår S*Jungle Cats Mimmie med S*Bonneas Pegasus och kattungar väntas vecka 13. Mer info på kattungesidan.

                            

                                           Dräktig Mimmie sover sött...


2010-02-13

Bengaltjejerna fyllde tolv veckor den 10 januari och flyttade då hem till sina nya familjer. S*Grandelux Delicious Diamond "Tindra" bor numera i Saltsjö-Boo hos Rita och Matte och S*Grandelux Sweet Sapphire "Aviira" bor med matte Emelie och husse Jeremias i Finspång. Trots avståndet kan man säga att katterna hamnade i samma familj. Tindras matte Rita är mamma till Aviiras matte Emelie. Emelie kommer upp till Stockholm varje vecka och då hänger Aviira med och får träffa sin kullsyster. Av bilderna nedan att döma så ser de ut som om mina små bengalflickor har det väldigt mysigt i sina nya hem. Missa inte Emelie och Aviiras blogg, bengalenaviira.blogspot.com

          

          


2010-01-04

Måndagen den fjärde januari anordnade bengalföreningen klubbmästerskap i samband med husdjursmässan i Kista i Stockholm. Jag och Märta "Leopardette´s Moonlight Shadow" var där tillsammans med min S*Grandelux Dark´n´Stormy "Greta" och hennes fodervärd Helene. Det var utställningsdebut för båda dessa katter och de skötte sig perfekt. Märta vann silverklassen men blev sedan slagen i konkurrens av en svartspotted hona. Greta blev tvåa i ungdjur honor, slagen av sin syster S*Grandelux Caribbean Kiss "Nicky". Nicky dominerade i konkurrensen och nominerades sedan till "bästa ungdjur 6-7 månader". Stort grattis till Nicky och matte Catrin.

               

             Domare Catharina Nilsson och Greta.                       Märta Mus granskas noga...


 

Vi önskar alla en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År!!!